KTM: BRABUS 1300 R MASTERPIECE

První motocykl BRABUS byl představen v únoru 2022. Byl ve dvou barvách a byl omezen na 77 strojů od každého. Všech 154 „nahých“ motorek BRABUS 1300 R bylo prodáno za méně než dvě minuty. Druhé vydání, Edition 23, obsahovalo celkem dvakrát 145 motocyklů nebo 290 motocyklů a bylo podobně rychle vyprodáno. Platformu v obou případech poskytla KTM 1290 SUPER DUKE R EVO. Sériová výroba BRABUS se nyní chýlí ke konci. Exkluzivní BRABUS 1300 R MASTERPIECE EDITION je k dispozici na rozloučenou s tímto fascinujícím hyper nahým provedením: série dvakrát 25 propracovaných motocyklů v barvách „Onyx Black“ a „Diamond White“, které dostávají ještě extravagantnější vzhled.

Motocykly jsou poháněny dvouválcovým motorem do V o výkonu 132 kW / 180 k a dosahují maximální rychlosti 270 km/h. Zaujmou však především svým velkolepým designem BRABUS Signature. Vzrušující přední část s kulatým LED světlometem je nezaměnitelná. Přední světlomet je orámován odkrytým karbonovým zorníkem BRABUS a kombinuje klasický motocyklový design s moderními prvky, jako jsou boční kapotáže s integrovanými křidélky inspirovanými motorsportem. Stejně jako různé části předního blatníku jsou také vyrobeny z tohoto hi-tech kompozitního materiálu. Kromě wingletů jsou zde další pečlivě umístěné zlaté prvky. Patří mezi ně nápadná hi-tech kovaná kola BRABUS Monoblock Z s leštěnými částmi, ozdobné kroužky kolem dvou tlumičů sportovního výfukového systému BRABUS, odznak „1 OF 25“ Sign of Excellence na nádrži a také odznak BRABUS MASTERPIECE. na podložce sedadla, které všechny označují tyto limitované edice motocyklů.

BRABUS 1300 R MASTERPIECE EDITION se prodává za 41 930 eur (vývozní cena v Německu bez zákonné DPH).

Filozofie zdokonalit špičkovou motorku, jako je KTM 1290 SUPER DUKE R EVO, a dát jí velmi zvláštní profil v charakteristickém stylu designu BRABUS pomocí vysoce kvalitních exponovaných karbonových komponentů udeřila na strunu motocyklovým fajnšmekrům z celého světa.

Exkluzivní BRABUS 1300 R MASTERPIECE EDITION se dodává ve dvou variantách v barvách „Onyx Black“ a „Diamond White“ s 25 stavěnými motorkami od každého. Ve srovnání s předchozími limitovanými edicemi se vyznačují ještě rozsáhlejším karbonovým paketem. Zahrnuje kryty pro jednostrannou kyvnou vidlici a trojúhelníkové části rámu pod nádrží a sedlem, stejně jako kryt pro horní část skříně alternátoru.

Mohlo by vás zajímat:  Yamaha Motor Europe se i letos zúčastní veletrhu Eurobike

Tato exkluzivní hyper nahá motorka od BRABUS Manufaktur je okamžitě rozpoznatelná podle jejího jedinečného designu s předním hledím s velkým, kulatým LED světlometem a výraznými bočními aerodynamickými kryty s integrovanými křidélky, jaké najdete na stroji MotoGP. Tyto vizuální prvky jsou vyrobeny z odkrytého karbonu stejně jako části předního blatníku a různé krycí plechy na motoru. Po nastartování motocyklu se na TFT displeji 1300 R zobrazí animace speciálně naprogramovaná pro tuto limitovanou edici BRABUS. ​Obě verze nové motorky BRABUS se vyznačují matně černým mřížovým rámem a výkonným V-twin motorem KTM LC8 o objemu 1,3 litru, který dává speciálnímu modelu BRABUS 1300 R jméno. Tento motor produkuje maximální výkon 132 kW / 180 k při 9 500 ot./min a maximální točivý moment 140 Nm při 8 000 ot./min. Katapultuje MASTERPIECE EDITION z klidu na 100 km/h za pouhé 3,2 sekundy a žene motocykl na maximální rychlost 270 km/h.

Poloaktivní podvozek WP zajišťuje rozhodně sportovní a bezpečné ovládání. V režimu AUTO se nezávisle přizpůsobuje stavu vozovky a stylu jízdy. Stisknutím tlačítka si jezdec může také manuálně vybrat mezi různými nastaveními od důrazně pohodlného až po pevnou jízdu vhodnou pro motorky na závodní dráze. K dispozici jsou také různé režimy pro elektroniku motoru, které upravují dodávku výkonu v pěti stupních od hladké na mokré vozovce až po maximální výkon pro závodní okruhy.

Sportovní zaměření tohoto speciálního modelu se odráží i v kombinaci pneumatik/kolo na míru. 17palcová kola BRABUS Monoblock Z “GOLD PLATINUM” byla vyvinuta speciálně pro tyto motorky a jsou vyráběna pomocí nejmodernějších kovacích a CNC technologií. V souladu s jejich názvem mají MASTERPIECE EDITION zlatý povrch. Diamantově leštěné části dodávají devítipaprskovému designu ještě exkluzivnější vzhled. Kola nesou výkonné pneumatiky o rozměrech 120/70 R 17 vpředu a 200/55 R 17 vzadu.

Mohlo by vás zajímat:  Husqvarna Mobility oznamuje novou generaci TC 85

Exkluzivní barevné provedení motorek najdete i v dalších detailech BRABUS 1300 R MASTERPIECE EDITION. Zahrnují zvýrazněné prvky „Frozen Gold“, jako jsou odznaky BRABUS MASTERPIECE, křidélka na bočních kapotážích BRABUS na levé a pravé straně nádrže, „Signature Stripes“ na přední a zadní části a také kroužky kolem dvou tlumičů sportovního výfukového systému BRABUS. Název tohoto speciálního modelu je vyrytý laserem na dvou elegantních zadních tlumičích výfuku. Výfuk BRABUS přirozeně zaujme nejen svým sofistikovaným vzhledem, ale také ještě agresivnějším výfukovým tónem dvouválcového motoru.

Jeho design navíc dokonale ladí s extravagantním vzhledem vytvořeným v designovém studiu BRABUS. V závislosti na zvolené variantě se nádrž, zadní kapota a části předního blatníku dodávají v „Onyx Black“ nebo „Diamond White“. Čalounictví BRABUS pokrývá zakázkové jednosedadlo jemnou černou kůží a na obě barevné varianty aplikuje mimořádně přesný vzor prošívání „Diamond Rising“. Polstrování zadní kapoty se zlatým odznakem BRABUS MASTERPIECE drží jezdce bezpečně na sedadle i při plné akceleraci. Individuálně nastavitelné stupačky a nastavitelné páčky spojky a brzdy umožňují jezdci najít perfektní polohu sezení na BRABUS 1300 R MASTERPIECE EDITION. Díky tomu je exkluzivní motocykl z nejnovější spolupráce mezi KTM a BRABUS perfektní volbou pro motocyklové nadšence se zálibou v temperamentní jízdě, kteří si přejí sportovní nahé kolo s vynikající jízdní dynamikou a extravagantním designem.

Každý motocykl MASTERPIECE EDITION je dodáván s exkluzivním příslušenstvím. Zahrnují vnitřní kryt na míru a také podlahovou rohož v provedení BRABUS 1300 R pro parkovací stání v garáži u domu. Na obou jsou samozřejmě zlaté emblémy BRABUS MASTERPIECE. Klíče pro každou motorku jsou dodávány v exkluzivní karbonové krabičce s logem této limitované edice. Každý z padesáti majitelů tohoto motocyklu navíc dostane možnost užít si exkluzivní komentovanou prohlídku BRABUS Manufaktur v Bottropu.

Mohlo by vás zajímat:  Inovovaná řada Moto Guzzi V85 přijíždí do Česka

Zvláštnosti výbavy BRABUS 1300 R MASTERPIECE EDITION:

Odznak BRABUS „1 z 25“ Sign of Excellence s zvýrazněním „Frozen Gold“.
Odznak BRABUS 1300 R MASTERPIECE na podložce sedadla
Prvky předního blatníku, nádrž a kapota s možností volby laku „Onyx Black“ nebo „Diamond White“
Rám lakovaný matnou černou barvou
Exkluzivní karbonový paket sestávající z krytů přístrojové desky a konektorů, trojúhelníkových krytů zadní boční kapotáže a krytu jednostranné kyvné vidlice
Kovaná litá kola BRABUS Monoblock Z „GOLD PLATINUM“.
Nasouvací dvojitý výfuk BRABUS 1300 R s akcentními kroužky v barvě „Frozen Gold“
Vyhřívaný, černý jednosedák BRABUS se vzorem prošívání „Diamond Rising“.
Animace spuštění BRABUS a barevné schéma displeje
BRABUS odkrytý karbonový štítek světlometu s kulatým LED světlometem
Boční kapotáž BRABUS z odkrytého uhlíku s integrovanými winglety
BRABUS přední spoiler z karbonu
CNC frézovaný trojupínač BRABUS
Nastavitelné, CNC frézované přední brzdové a spojkové páčky BRABUS
CNC frézované hliníkové uzávěry BRABUS pro nádržky hydrauliky brzd a spojky
Nastavitelné, CNC frézované nožičky BRABUS
CNC frézované hliníkové uzávěry BRABUS pro plynovou nádrž a olejovou nádrž
Koncová zrcátka BRABUS
BRABUS karbonová ocasní plocha s jedním sedlem a krátkým držákem SPZ
LED směrová světla s integrovanými koncovými světly a brzdovými světly vzadu
Poloaktivní odpružení WP APEX, volba režimu AUTO nebo ručně nastavitelné
WP PRO COMPONENTS (WP APEX PRO 7117) tlumič řízení
Elektronika motoru s pěti volitelnými jízdními režimy (STREET – SPORT – RAIN – PERFORMANCE – TRACK).
Rychlá škrticí klapka
Vyhřívané rukojeti
Lehká lithium-iontová baterie
Dodatečné komponenty BRABUS z nekrytého uhlíku
Kryt halové motorky BRABUS na míru
Exkluzivní podložka BRABUS pro parkování kola v garáži
Exkluzivní karbonová schránka na klíče BRABUS s emblémem BRABUS MASTERPIECE