Yamaha’s bLU cRU Program vyhrává cenu FIM 2022 pro budoucnost

2022 FIM Awards Ceremony - Award for the Future

Program bLU cRU Yamaha Motor Europe byl oceněn za svůj příspěvek k povzbuzení mladých lidí do světa motocyklů během nedávného předávání cen Fédération Internationale de Motocyclisme (FIM) v Rimini v Itálii, kde program získal prestižní Cenu pro budoucnost.

Cena FIM pro budoucnost je zaměřena na odměňování těch, kteří přispěli ke zlepšení a rozvoji přítomnosti mladých lidí ve všech činnostech souvisejících s motocykly prostřednictvím příležitostí na národní nebo mezinárodní úrovni, podporou vzorů a rozvojem mentorských programů, vytvářením nových soutěží a tříd nebo inovací. věnovaný speciálně mladým lidem.

Program bLU cRU byl zařazen do užšího výběru pro ocenění spolu s několika dalšími iniciativami, které všechny přispěly k poskytování příležitostí mladým lidem na národní i mezinárodní úrovni.

FIM ocenila Yamaha Motor Europe za jejich přínos v roce 2022, v roce, kdy více než 400 mladých jezdců bylo součástí programu bLU cRU napříč silničními i terénními disciplínami, všichni těžili z koučování, technické podpory a příležitosti k dalšímu rozvoji. jejich závodní kariéry.

Program bLU cRU, který byl založen v roce 2016, byl vytvořen s cílem poskytnout mladým jezdcům příležitost udělat další krok v jejich závodní kariéře s podporou společnosti Yamaha. Počínaje YZ bLU cRU Cupem se v roce 2017 mohli jezdci přihlásit do tří tříd různých národních šampionátů v Evropě: YZ65, YZ85 a YZ125. Nejlepších 120 účinkujících by pak bylo vybráno, aby se zúčastnili YZ SuperFinale, kde by bojovali o místo v prestižní Masterclass. Tam by byli jezdci hodnoceni podle svých výkonů, přičemž vítězové každé třídy získali podporu pro následující sezónu.

Mohlo by vás zajímat:  Karbon a jeho dopady na různé typy motorů

V roce 2019 Yamaha expandovala do silničních závodů a podporovala jezdce v rámci třídy FIM Supersport 300 World Championship. Ti, kteří udělali dojem, by si za podpory Yamahy vysloužili postup do mistrovství světa FIM Supersport World Championship. V roce 2021 pak Yamaha Motor Europe představila Evropský pohár Yamaha R3 bLU cRU, který podporuje závody mistrovství světa FIM Superbike. Celkový vítěz pak obdrží plnou podporu pro svou kampaň WorldSSP300 v následující sezóně, čímž odstartuje svou cestu na vrchol motocyklových silničních závodů.

2022 FIM Awards Ceremony – Award for the Future

Yamaha Motor Europe by ráda poděkovala FIM za toto ocenění, stejně jako všem ostatním nominovaným za jejich fantastickou práci při vytváření příležitostí pro mladé a začínající jezdce.
Eric de Seynes, prezident a CEO, Yamaha Motor Europe:

„Nejprve bych rád poděkoval panu Jorge Viegasovi a FIM za uznání našeho programu bLU cRU prestižní cenou pro budoucnost. Převzít trofej jménem Yamaha Motor Europe na FIM Awards, akci, která ctí elitu motocyklového sportu, byl hrdý okamžik. Yamaha závodí v mnoha disciplínách a v mnoha třídách a my samozřejmě závodíme, abychom vyhráli, ale to není náš jediný cíl.
Jako výrobce máme také odpovědnost za ochranu budoucnosti našeho sportu tím, že jej zpřístupníme další generaci závodníků, a podporou jezdců a jejich rodin zajistíme, že bude možné identifikovat a vychovat skutečný talent. To je filozofie bLU cRU a právě tento přístup umožnil mistrům světa jako Maxime Renaux a Alvaro Diaz využít svůj plný potenciál v rámci rodiny Yamaha Racing.
BLU cRU se však neomezuje pouze na mladé lidi s aspirací na mistrovství světa, ale je zaměřeno také na ty, kteří závodí čistě pro zábavu. Události, jako je YZ bLU cRU SuperFinale, ukazují, že naši mladíci závodí po boku svých hrdinů a vytvářejí vzpomínky, které jim vydrží na celý život. Jsem nesmírně hrdý na náš program bLU cRU a rád bych vyzval ostatní výrobce, aby v budoucnu o něčem podobném uvažovali. Můžeme soutěžit na dráze, ale pokud jde o zajištění budoucnosti tohoto sportu, musíme spolupracovat.“