Osobní tragedie na DAKARU. Lukáš Kvapil končí

Druhá etapa letošního Dakaru neskončila dobře pro motorkáře týmu Big Shock Racing Lukáše Kvapila, který nejdříve na trati pomáhal kolegovi v bezvědomí a po odjetí dalších kilometrů sám havaroval. Zranění mu nedovolilo v závodu pokračovat.

Štěstí se ve druhé etapě k Lukášovi Kvapilovi bohužel obrátilo zád. Ještě na CP1 zastavil, aby pomohl závodníkovi v bezvědomí. Po několika dalších kilometrech na trati, která už byla hodně rozbitá, však sám havaroval a podle posledních zpráv utrpěl frakturu ramene a nosu. Vrtulník pak Lukáše přepravil do bivaku. Letošní závod pro něj končí.   

V etapě se naopak dařilo  posádce kamionu, která se  přiblížila se k první desítce. Trať dlouhou 284 km, projel Macíkův kamion průměrnou rychlostí přes 100 km za hodinu a ze startovního 18. místa se propracoval až na 9. pozici. Martin Macík, Franišek Tomášek a Michal Mrkva nakonec do cíle dojeli třináctí poté, co je v samém závěru zdržely neoznačené odstavené vozy, schované ve zvířeném prachu.

Posádku kamionu navíc opustila viróza, během jízdy teď všichni svorně pokašlávají, ale cítí se mnohem lépe. Lukáš Kvapil už ale po havárii do další etapy nenastoupí.